Rein Kermes. Foto: Jaak Nilson.

1. oktoobril asus sisekliiniku direktorina tööle endine Lõuna-Eesti Haigla peaarst ja juhatuse liige dr Rein Kermes.

Dr Kermes on lõpetanud TÜ arstiteaduskonna 1978. aastal ning olnud oma arstliku karjääri jooksul kliinikumiga seotud varasemaltki. Seda nii Toome sisekliiniku gastroenteroloogia osakonna arsti (1978-1980), sisehaiguste kateedri assistendi (1983-1989), Tartu Kliinilise Haigla peaarsti asetäitja (1989-1992) kui Maarjamõisa polikliiniku peaarstina (1992-1995).

 

Kolleegid Rein Kermesest:

Dr Kermes töötas Toome sisekliinikus juba siis, kui mina veel ülikoolis õppisin. See on hea, et ta "isatallu" tagasi tuleb. Nendest vanadest aegadest Toomel on rahva mälus hommikukonverentsidel peetud sõnaduellid professor Vello Salupere ja röntgenoloog Nils Sachrise vahel. Sellist sundimatut sisemist tuult ja sõnavabadust vajab tänagi iga meie kliinik. Isiklik kogemus, mis on saadud Lõuna- Eesti haigla nõukogust lubab arvata, et värsked lõunatuuled kergitavad peagi tolmu nii põuastel sisekliiniku põldudel kui ka tervel Maarjaväljal.

 

Ja näpunäide kolleegidele: kui tahate Reinu sütitada, siis küsige, kuidas Võru haiglas terapeudid elavad!

Margus Ulst.

Margus Ulst
juhatuse liige

 

Tagasi koju – nii nimetaksin Rein Kermese naasmist sisekliinikusse. Oma koolituse, arsti- ja õppejõuoskused ning teaduskraadi on ta saanud Toome sisekliinikust. Seejärel on ta saanud õppida ja harjutada juhtimist erinevates ametites. Sellise kogemustepagasiga direktor on vääriline, et edasi viia nii sisekliinikut kui kogu kliinikumi.

prof Margus Lember.

Prof Margus Lember
sisekliiniku juhataja