Foto: Jaak Nilson.

12. jaanuaril naistekliiniku uutes ruumides aset leidnud meeleolukal autasustamisüritusel andis internetiportaali www.arst.ee toimetaja Eero Merilind naistekliiniku direktorile dr Ehrenbergile aasta arsti tiitli puhul pidulikult üle klaasikunstnik Ivo Lille klaasskulptuuri.

Dr Aivar Ehrenbergi kolleegid aga esitasid päevakangelase auks helilooja Friedrich Saebelmanni loodud viisi ja dr Pille Soplepmanni koostatud sõnadega laulu „Kaunimad laulud“.

 

„Kaunimad Laulud"

Viis: Friedrich August Saebelmann
Sõnad: Pille Soplepmann

Kaunimad laulud pühendan sul`,
kõigi poolest armastatud Aivar Ehrenberg.

Võimsasti tuksub süda siis mul`,
kui sulle laulan, mu aasta arst.

Särama löönud Tartu linnas täht,
Eestimaal enne olematu näht.

Parimaks arstiks oled meil ikka,
kaunimad ajad ootavad ees!

Võimsasti kõla siis ühine laul:
aasta arst Aivar Ehrenberg.

 

Kliinikumi Leht

 

Kommentaar:

Ma olen juba kunagi nimetanud, et aasta arsti tiitli saamine on võrreldav lotovõidu saamisega, ilma et oleks eelnevalt piletit ostnud.

Tiitli pärast pole ma kunagi pingutanud ja ise oma kandidatuuri üles poleks seadnud. Tunnistan, et mulle meeldib töö, millega tegelen. Hommikul tahan tööle tulla ja õhtul jällegi tahan koju minna. See pidavatki olema õnne definitsioon.

Ma arvan, et suure osa saadud aust olengi võlgu erialale, millega tegelen. Lastetuse ravi on patsiendile kõrgemotsionaalne tegevus – kui asi õnnestub, on tunded laes.

 

Dr Aivar Ehrenberg.

Dr Aivar Ehrenberg
naistekliiniku arstõppejõud sünnitusabi ja günekoloogia erialal

 

Teadsime ammu, et ükskord ta selle tiitli saab. Imestasime, et alles nüüd, oleks võinud juba varem. Tal on kuldsed käed ja lahke pilk. Mõistus selge ning naljad vahedad. Seega kõik omadused, et olla aasta arst.

 

Dr Fred Kirss.

Dr Fred Kirss
naistekliiniku vanemarstõppejõud sünnitusabi ja günekoloogia erialal