Meditsiiniteaduste valdkond esitas rektori kandidaadiks Toomas Asseri
TÜ kliinilise meditsiini instituudi närvikliiniku ja kliinikumi närvikliiniku juhataja, neurokirurgia professori Toomas Asseri sõnul soovib ta tagada stabiilise ja valdkondlikult tasakaalustatud ülikooli arengu: „Tartu ülikooli haridus- ja teadustegevusel on tähtis roll Eesti ühiskonna senises arengus. Usun, et selle jätkumiseks ei ole vaja teha järske muudatusi viimastel aastatel algatatud tegevustes.” „Olen varem olnud arstiteaduskonna dekaan ning praegu ülikooli nõukogu liige ja närvikliiniku juhataja. Usun, et saan senist pikaajalist juhtimiskogemust ülikooli arendades rakendada,” rääkis Asser.

 

Meditsiiniteaduste valdkonna dekaani Margus Lemberi sõnul suudab Toomas Asser olla Tartu ülikoolile väärikas liider. „Toomas Asseri pädevus teadus-, haridus- ja tervishoiupoliitikas ning võime ühiskonnas nendes valdkondades arenguid juhtida on märkimisväärne. Samuti tunneb ta hästi Tartu ülikooli ja teadvustab ülikooli kui terviku arenguvajadusi,” ütles Lember. Rektori valib valimiskogu valimiskoosolekul 26. aprillil 2018.

 

Kolm valdkonna teadlast pääsesid rahvusvahelise konkursi kaudu Lindau foorumile
Eesti teaduste akadeemia korraldas 2017. aasta sügisel Eesti-sisese konkursi, mille tulemusel esitas rahvusvahelisse lõppvooru koguni kolm kandidaati, kellest kõik on meditsiiniteaduste valdkonnast: bio- ja siirdemeditsiini instituudi molekulaarimmunoloogia teadur Uku Haljasorg, bio- ja siirdemeditsiini instituudi meditsiinilise viroloogia ja mikrobioloogia teadur Kristi Huik ning arstiteaduse doktorant Liis Lemsalu. Tänavusel foorumil osaleb 43 Nobeli preemia laureaati ning 600 noorteadlast üle maailma.

 

Meditsiinivaldkonna uurimistoetused nüüd ühes andmebaasis
Kliiniliste uuringute keskuse kodulehelt leiab nüüdsest informatsiooni teadustöö rahastamise võimaluste kohta. Andmebaasi kogutud informatsioon on mõeldud meditsiinivaldkonna teadustöötajatele, doktorantidele, teadustööga tegelevatele arstidele ja õppejõududele ning residentidele. Keskuse poole võivad pöörduda kõik, kellel on küsimusi seoses teadusrahastusega või kes soovivad nõustamist rahaliste vahendite taotlemiseks teadustööd puudutavatele projektidele. Vaata lisa: www.ctm.ee.

 

Doktoritööde kaitsmised:
Piia Jõgi doktoritöö “Läkaköha epidemioloogia ja sümptomid Eestis” kaitsmine toimub 16. aprillil 2018 kell 14.00 aadressil Ravila 19-1006.

Elle Põldoja doktoritöö “Õlaliigese kapsli ülaosa struktuur ja verevarustus” kaitsmine toimub 25. aprill 2018 kell 15.00 aadressil Ravila 19-1006.

 

 

Kristina Hermann
Turunduse ja kommunikatsiooni spetsialist
Meditsiiniteaduste valdkond