Tõsi on see, et tervislike rasvade mõõdukas söömine on südame tervisele kasulik. Tervislikud rasvad võivad alandada kolesterooli ja kaitsta südameinfarkti eest. Rasvad annavad energiat ning on organismile vajalikud, varustades organismi asendamatute rasvhapete ja rasvlahustuvate vitamiinidega.
Soovitame:
- Vähenda loomset päritolu küllastunud rasvhapete tarbimist ehk liha ja piimatoodete osakaalu oma toidulaual, asendades need köögiviljadega.
- Eelista töötlemata külmpressitud õlisid.
- Õlide töötlemisel tõuseb küll nende kuumustaluvus, aga hävivad kasulikud toitained ning õlisse jäävad töötlemisega kaasnevad keemilised jääkained.
- Rikasta oma salateid igasugu põnevate õlidega, eriti sellistega, kus sisaldub oomega-3 rasvhappeid.
- Väldi transrasvu, mida on tõenäolisemalt margariinides, šokolaadis, kommides, jäätistes ja muudes nn heades asjades
- Töödeldud rasvadele kindel EI. Ainus kahjulik rasv on transrasv, sest tegemist on töödeldud rasvaga, looduslikes toitainetes neid ei esine. Transrasv mõjutab negatiivselt kolesterooli taset ning hormonaaltasakaalu.