Kontrast



Reavahe




Teksti suurus




Hoolivus, Uuendusmeelsus, Pädevus ja Usaldusväärsus

Neli tervisliku toitumise põhimõtet

  • Toidu mitmekesisus. Sinu söök peaks sisaldama toitaineid eri toidugruppidest. Näiteks peaks taldrikul olema köögiviljad ja liha või kala ning vahepalaks puuvili.
  • Söö tasakaalustatult, sest tähtis ei ole ainuüksi energia, mida toidust saadakse, vaid ka see, et energia tuleks erinevatest toitainetest ning nende suhe oleks tasakaalus.
  • Söögikordade regulaarsus. Seejuures on tähtis, et sa ei jäta pikka (üle 3‒4 tunni) söögikordade vahet. Kui sa ei söö piisavalt, võib veresuhkur langeda, mistõttu võid tunda väsimust, keskendumisraskusi ja peavalu.
  • Toidukoguste mõõdukus, mis on kooskõlas organismi energiakuluga ‒ süüa tuleb nii palju, kui ära kulutad.

Kasutatud materjal: Pitsi T, Zilmer M. Söömise ja liikumise soovitused eakamatele. Tallinn: Tervise Arengu Instituut; 2021. https://www.tai.ee/sites/default/files/2021-06/soomise%20ja%20liikumise%20soovitused%20eakatele_veeb_1.pdf
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram