Kliinikumi Leht
Kuidas leida tasakaal toitumise ja liikumise vahel? (06.01.2025)
Detsembrikuu on enamasti pidustusterohke, mis tähendab tavalisest rohkemaid ja rikkalikumaid toidukordi lähedaste ja sõprade seltsis. Sel ajal võib olla keeruline leida tasakaalu nautimise, toidu tervislikkuse ning liikumise vahel. Tartu Ülikooli Kliinikumi toitlustusteenistuse tootmisjuht Piret Tammvere, dieetõde Jane Maastik ja südamekliiniku juht dr Alar Irs annavad praktilisi nõuandeid, kuidas pühade ajal ja järel oma tervise eest parimal viisil hoolitseda.
Haigla igapäevane toitlustamine on suur vastutus, mis nõuab hoolikat planeerimist. Kliinikumi toitlustusteenistuse tootmisjuhi Piret Tammvere sõnul valmistatakse iga päev tasakaalustatud ja mitmekesist toitu nii patsientidele kui ka töötajatele. „Me valmistame kolm korda päevas toitu ligikaudu tuhandele patsiendile. Lisaks teenindame umbes 1200 töötajat, kes söövad L. Puusepa 8 hoones asuvas Kohvikumis, kus pakume nii praade, suppe kui ka magustoite. Samast köögist transpordime iga päev ligikaudu 200 portsjonit ka Raja 31 asuvasse naha- ja psühhiaatriakliiniku hoone kohvikusse,“ rääkis Tammvere.