Kliinikumi Leht

Kuidas leida tasakaal toitumise ja liikumise vahel?

Detsembrikuu on enamasti pidustusterohke, mis tähendab tavalisest rohkemaid ja rikkalikumaid toidukordi lähedaste ja sõprade seltsis. Sel ajal võib olla keeruline leida tasakaalu nautimise, toidu tervislikkuse ning liikumise vahel. Tartu Ülikooli Kliinikumi toitlustusteenistuse tootmisjuht Piret Tammvere, dieetõde Jane Maastik ja südamekliiniku juht dr Alar Irs annavad praktilisi nõuandeid, kuidas pühade ajal ja järel oma tervise eest parimal viisil hoolitseda.

Haigla igapäevane toitlustamine on suur vastutus, mis nõuab hoolikat planeerimist. Kliinikumi toitlustusteenistuse tootmisjuhi Piret Tammvere sõnul valmistatakse iga päev tasakaalustatud ja mitmekesist toitu nii patsientidele kui ka töötajatele. „Me valmistame kolm korda päevas toitu ligikaudu tuhandele patsiendile. Lisaks teenindame umbes 1200 töötajat, kes söövad L. Puusepa 8 hoones asuvas Kohvikumis, kus pakume nii praade, suppe kui ka magustoite. Samast köögist transpordime iga päev ligikaudu 200 portsjonit ka Raja 31 asuvasse naha- ja psühhiaatriakliiniku hoone kohvikusse,“ rääkis Tammvere.

Loe lähemalt

Patsiendid tänasid enim dr Tiina Tammikut ja Anne Ilvest

Loe lähemalt

Tulevikuoskused inimkesksest innovatsioonist väärtuspõhise tervishoiuni

Loe lähemalt

Parima kolleegi tiitli pälvisid dr Jelena Kuznetsova ja Tauno Heinastu

Loe lähemalt

Videokonkursi „Tehisaru võtab üle“ esikolmik

Loe lähemalt

Kliinikumi töötajaid tunnustati üliõpilaste teadustööde riiklikul konkursil

Loe lähemalt

Üleriigiline projekt koondab patsientide vähiandmed ühtsesse süsteemi

Loe lähemalt

Ravijuht dr Liis Salumäe: kõige suurem rõõm on Kliinikumi inimestest

Loe lähemalt

Embrüodiagnostika protseduur aitab täpsustada viljatusravi protsessi

Loe lähemalt

Kliinikumi külastavad Euroopa vähiravi tippeksperdid

Loe lähemalt