Siis aga tekkis võimalus, et Natalja võib saada endale uued kopsud Austrias, kopsusiirdamist hakkasid organiseerima Tartu Ülikooli kopsukliiniku arstid Marget Savisaar ja Tanel Laisaar. Natalja kiidab arstide pühendumist: „Nad teevad oma tööd südamega." 30.03.2011, Postimees. „Doonorkopsud andsid perele uue hingamise"

 

Tartu Ülikooli Kliinikumi (TÜK) statsionaarse taastusraviosakonna tegevusterapeut Mariliis Romandi selgitab, et kindaga arvutiprogramm võimaldab lisaks käelihaste treenimisele hinnata ka käe liikuvust ja sooritusvõimet ning jälgida seda, kuidas käsi paraneb. 15.04.2011, Tartu Postimees. „Imemasinad aitavad haiged terveks"

 

Tartu Ülikooli Klinikumi arstid ütlevad, et mees saab terveks. «Metsaloomad ei ole hullemad tavalistest loomadest, kelle käest inimesed ikka vahel pureda saavad,» kommenteeris Tartu Ülikooli Kliinikumi traumatoloog Andres Kukner. «Metslooma puhul on see lihtsalt tavatu lugu.» Niisuguse haavaga kaasneb traumatoloogi sõnul pehme koe muljumine, samuti võivad looma hammaste küljes olevad mikroobid piirkonda saastada. 19.04.2011, Tartu Postimees. „Võitlus otiga rüüstas kätt ja jalga"

 

Hemofiilia ei ole väga sage haigus ja seetõttu olen sellistel patsientidel liigeseid vahetanud ainult paaril korral. Kuigi liigesevahetus on päris suure mahuga operatsioon, pole küsimus selliste operatsioonide korral ju operatsiooni tehnilises teostamises, vaid ikka vere hüübimises ja verejooksu peatumises operatsiooni ajal ja selle järel. (dr Aare Märtson) 21.04.2011, Eesti Päevaleht. „Moodne meditsiin ohjeldab veritsustõbe"

 

Anestesioloog leitnant Lauri Kõrgvee sõnul võetakse Eesti meedikuid Camp Bastioni haiglas võrdsete partneritena. „Töötame õlg õla kõrval Ühendkuningriigi ja Ameerika Ühendriikide relvajõudude meedikutega," ütles Kõrgvee. 23.04.2011, Eesti Päevaleht. „Kaitseväe kirurgid alustasid teenistust Camp Bastioni haiglas"