13. augustil Ida-Virumaal mootorrattaga avarii teinud ning seejärel üle kuu aja traumatoloogia osakonnas ravil viibinud Itaalia naisterahval Maria-Rosaria Messinal ei jätkunud kliinikumi kiitmiseks sõnu.

Õnnetuse tagajärjel tõsiselt oma vasemat alajäset vigastanud Maria-Rosariale pakuti küll pärast esmast fikseerivat operatsiooni võimalust edasine ravi kodumaal saada, kuid naine otsustas siiski Tartusse ravile jääda. Kliinikum ning siinne personal olid talle juba lühikese ajaga suutnud lihtsalt niivõrd sümpaatse mulje jätta. „Arstid, õed ja kõik muu on lihtsalt super,“ ütleb naine emotsioone tagasi hoidmata.Itaallanna otsus Eestis ravi lõpule viia on dr Pintsaare ja dr Pauli hinnangul tunnustus kogu kliinikumile. Foto: Merili Väljaotsa.

Maria-Rosariat opereerinud traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku direktor dr Aivar Pintsaar tunnistab, et kliinikumi eelistamine Itaalia haiglatele on talle ja kindlasti ka kogu kliinikumi-perele suureks komplimendiks: „Meeldiv oli just see, et patsient ütles, et ta tahab siin olla.“

Dr Pintsaar ning Maria-Rosaria kliinikumi saabumise ajal traumatoloogia osakonnas valves olnud ja naisele esimese operatsiooni teinud ortopeedia osakonna arst dr Sigrid Paul usuvad, et patsiendi ravi oli edukas paljuski tänu hästi toimivale kliinikusisesele koostööle.

Itaallanna viibis Eestis koos seltskonna mootorratturitega, kel oli käsil Ida-Euroopa rattatuur. Marsruut oli neid viinud Rumeenia ja Ukraina kaudu Venemaale. Sankt-Peterburist võeti suund Eesti peale ning läbi vajasid veel sõitmist Läti, Leedu ning Tšehhi. Maria-Rosaria jaoks aga lõppes reis Narva-Tallinna maanteel, kus tema juhitud mootorratas sõiduautoga kokku põrkas. Naisterahva jaoks on avarii vaid hägus mälestus: „Ma ei mäleta juhtunust mitte midagi,“ ütleb ta.

Hoolimata läbielatust ei ole Maria-Rosaria siiski oma optimismi kaotanud: „Mul on ju jalg otsas, see on põhiline,“ on särtsakas naine positiivselt meelestatud ning usub, et temaga saab kõik korda. Juba ülejärgmisel päeval ootas teda ees lend koju.

Soovime Maria-Rosariale ka omalt poolt head paranemist!

 

Kliinikumi Leht