Päike ei paita meie põski enam nii soojalt kui juunis, juulis või augustis. Käes on september ning kõigile meenub tuttav lause – kõik, kõik on uus septembrikuus. Uus on kooliaasta, mis algab. Uus on ülekäigusebra valge triibuline kuub.

Koolituskeskuse õppeaasta teine pool saab samuti hoo sisse just septembris. Enne aasta lõppu ootab ees veel üle 50 põneva täienduskursuse. Samuti rõõmustame teid detsembris, nagu ka varasematel aastatel uue, 2010. aasta õppeplaaniga. Hetkel on õige aeg avaldada oma arvamusi, mõtteid ja soove teemade ning vajaduste osas, millega saame õppeplaani koostamisel arvestada.

Koolituskeskuse argipäevad mööduvad täienduskursusi läbi viies. On rõõm tõdeda, et koolitustel osalejaid on nii kliinikumist kui teistest tervishoiuasutustest – Valgast, Võrust, Viljandist, Pärnust, Tallinnast, Kohtla-Järvelt, Hiiumaalt, Saaremaalt jne. Kui rääkida arvudest, siis 2008. aastal osales kliinikumi koolituskeskuse 164 täienduskursusel kokku 4156 inimest, lisaks individuaal- ja väljasõidukoolitustel osalenud õppurid.

Alates 2009. aasta jaanuarist on kasutusel uus Virosoft´i koolitusmoodul, mis võimaldab sisestada ja analüüsida informatsiooni töötajate koolituste kohta. Mooduli kaudu saab väljastada erinevaid päringuid ja aruandlusi ning andmeid tabelite kujul välja trükkida. Koolitusmooduliga töötamine, mis algul võib tunduda lisakohustusena, osutub hiljem tõhusaks abimeheks ning lihtsustab juhtivate õdede tööd.

Koolitusmooduli kasutusele võtmise järgselt saavad kursustel osalejad armsaks saanud tunnistuse asemel koolituskaardi, kus kajastuvad kõik kliinikumis läbitud koolitused. Osakonna vanemõde või koolituskeskuse töötajad saavad koolituskaardi vajadusel välja võtta. Kartust, et koolitused või täienduspunktid võivad kaduma minna, ei ole vaja tunda.

Meid ootab ees värviline sügis. Sügis, kus tegemist on palju – täienduskursused, e-õppe arendamine ning uue õppeplaani väljatöötamine.

 

jaana_veski_pisi
Jaana Veski
projektijuht