Pildil vasakult: prof Masaya Segawa ning lastekliiniku neuroloogia ja neurorehabilitatsiooni osakonna arstid dr Anneli Kolk ning prof Tiina Talvik. Foto: lastekliiniku erakogu. 13.-17. septembrini viibis lastekliinikus visiidil prof Masaya Segawa Jaapanist, kes pidas oma külaskäigu jooksul kolm loengut teemal „Movement Disorders in Children“.

15. ning 16. septembril toimunud loengud käsitlesid motoorikahäireid ning Retti ja Tourette’i sündroomide patofüsioloogiat. Lastekliiniku neuroloogia ja neurorehabilitatsiooni osakonna arstide dots Inga Talviku ning dr Eve Õiglane-Šliki sõnul olid loengud nauditavad ning tõid lastekliiniku auditooriumi rahvast täis. „Prof Masaya oli meelsasti nõus konsulteerima ka komplitseeritud kliinilise pildiga patsiente, tema haigete vaatamise metodoloogiast on nii mõndagi õppida,“ kirjeldas dots Talvik loengusarja fenomeni.

Professor külastas lastekliinikut 10. rahvusvahelise BCNA (Baltic Child Neurology Association) konverentsi järgse töökoosoleku raames ning tutvus visiidi käigus ka Geneetikakeskuse ning Eesti Geenivaramuga. Samuti kohtus M. Segawa prof Toomas Asseriga, kes tutvustas külalisele kliinikumi vastvalminud hoonet ja uuenduskuuri läbinud osakondi.

Tokyos endanimelist lasteneuroloogia kliinikut juhatav prof Segawa on rahvusvaheliselt tunnustatud teadlane, kelle erihuviks on dopamiin ja dopamiinvahendatud protsessid ajus; tema nime kannab ka autosoom-dominantne dopatundlik düstoonia.

 

Kliinikumi Leht