Nii küsis kaldaliival mõtlikult istudes kultusfilmi kangelanna. Ja samamoodi mõtisklevad ka paljud kliinikumi töötajad uude haiglamajja kolimise ootuses. Ees ootavad suured muutused. Paljudel töötajatel tuleb tööl hakata käima hoopis teises linnajaos. Osadel muutub administratiivne alluvus ja vahetuvad ülemused (mainigem näiteks naiste-, onko- ja närvikliiniku operatsiooniplokkide liitumist Maarjamõisa opiplokiga). Mõni loobub võib-olla üldse suurtest muutustest ja siirdub hoopis väljateenitud vanaduspuhkusele. Inimesed on oma valikutes tavaliselt ratsionaalsed ja tehtud otsuseid tuleb respekteerida.

See on aga tõsi, et oktoobri lõpul teevad maalrid uues haiglahoones viimaseid pintslitõmbeid ja vastuvõtukomisjon võib tööd alustada. November-detsember saavad olema pingelised mööbli ja aparatuuri paigaldamise kuud ning seejärel saavad esimesed uusasunikud sisse kolida. Kuivõrd kõige kiirem on naistekliiniku Toomemäel asuva maja üleandmisega ülikoolile, siis esimesena kolib naistekliiniku rahvas. See juhtub enne jõule. Isegi Toomemäega hüvastijätu pidu olevat juba kokku lepitud 19. detsembriks. Olete vast kuulnud neist rajudest happening’idest, mida vaid günekoloogid oskavad korraldada! Samasugust positiivset sättumust oodatakse ka teistelt ümberasujatelt. Teiste kliinikute teeleasumise kuupäevadest on veel vara rääkida, aga see kõik saab juhtuma 2009. a esimeses kvartalis. Kolimise eelduseks on infrastruktuuri valmisolek (alates sterilisatsioonitehnikast ja lõpetades riidehoidudega). Muuseas, tarmukamatel soovitame kolimise asjus nõu küsida spordimeditsiini ja taastusravi kliinikult, kus on viimastel aastatel kolm korda suuremaid kolimisoperatsioone ette võetud. Ja ikka edukalt.

Kokkuvõtvalt võib pealkirjas esitatud küsimusele vastata: “Me saame hakkama!“. Samamoodi, nagu eespool mainitud lemmikkangelased filmi õnnelikes lõpukaadrites valgel hobusel uue kodu poole ratsutades.

 

Margus Ulst.

Margus Ulst
juhatuse liige

 

Väike fotoseeria:

Tulevase intensiivravi osakonna intensiivravipalati seadmekandurid. Foto: Jaak Nilson.

Esimene paigaldatud röntgeniaparaat uues radioloogiaosakonnas. Foto: Jaak Nilson. Tulevases ortopeediaosakonnas käib vilgas puhastustöö. Foto: Jaak Nilson. Üks kolmest tulevasest pastelsetes toonides vanniga sünnitustubadest. Foto: Jaak Nilson.

Tulevase neurointensiivi isoloaatori seadmekandurite paigaldamine. Foto: Jaak Nilson.