Eve_Sarja

Alates 1. aprillist 2011 on erakorralise meditsiini osakonna (EMO) vanemõde Eve Sarja.

 

Eve Sarja iseendast:

Lõpetasin Tartu Meditsiinikooli 1996. aastal ning naasin oma kodukohta Võrumaal, asudes õena tööle Lõuna-Eesti haigla kirurgiaosakonnas. 2000. aasta maikuus tulin tööle Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda: esmalt protseduuride õena, seejärel saaliõena, asendades mõnikord ka vanemõde. Kui osakond 2008. aasta detsembris uude majja kolis, hakkasin tööle ka triaažiõena.
2010. aasta novembris tegi toonane osakonna vanemõde Svetlana Paderina mulle ettepaneku teda ajutiselt asendada. Kuna asendamine ei olnud mulle võõras töö, siis olin nõus. Kuni märtsini 2011 olin vanemõe kohustäitja ja alates 1. aprillist sain EMO vanemõeks.
Mõned aastad tagasi lõpetasin Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis õdede tasemeõppe ning 2009-2010. aastal läbisin ka õdede erialase koolituse (intensiivõenduse).
Mulle meeldib meie osakonna kollektiiv ja vanemõe töö, mistõttu olen oma otsusega väga rahul ning loodan, et seda on ka teised.

 

Eve on tasakaalukas ja suure kogemusega

 

Tunnen Evet juba „vana" EMO ajast – mäletan, kui ühel päeval räägiti osakonnas, et lapsepuhkuselt on tööle naasmas üks tubli õde ning tulevik näitas, et see jutt pidas täiesti paika.

Eve on tasakaalukas ja suure kogemusega. Poole aastaga on ujedast vanemõest saanud ennast kehtestav vanemõde. Olen talle ikka öelnud, et vanemõde peab olema nagu teflonist kattega: empaatiavõimeline, aga muresid mitte endasse korjav.

 

Dr Kuido Nõmm
erakorralise meditsiini osakonna juhataja