Enne arvuti juurest lahkumist tuleb eHL-i sisestatud andmedm salvestada “Valmis”, “Salvesta” või “Jäta pooleli” nupule vajutamisega. Osades eHL-i dokumentides töötab teatud intervalliga ka automaatne salvestamine, kuid kahe automaatse salvestamise vaheajal lisatu võib siiski salvestamata jääda.

Joonisel on nooltega näidatud kohad, millede puhul ei küsita salvestamata andmete salvestussoovi kohta.

Joonisel on nooltega näidatud kohad, millede puhul ei küsita salvestamata andmete salvestussoovi kohta.

Kui salvestamata andmetega kuvalt soovitakse lahkuda, küsib rakendus meeldetuletuseks “Tahate jätkata ilma andmeid salvestamata?”

Teadma peab, et andmete salvestamissoovi kohta ei küsita kui kasutaja:

• sulgeb patsiendi konteksti patsiendiribal olevast sinisest ristist;

• logib eHL-ist välja;

• sulgeb Interneti brauseri (Internet Explorer/Firefox) punasest ristist. Viimast tegevust peaks vältima, sest eHL-i jaoks on antud kasutaja aktiivne ja raiskab rakenduse ressurssi.

Salvestamine võib ebaõnnestuda seoses sessiooni aegumisega.

Teadma peab, et:

• iga tunni järel, kui rakendust pole kasutatud, nõutakse arvutile suvalise käsu andmisel identifitseerimiseks parooli taassisestamist, pärast mida saab tööd poolelijäänud kuvalt jätkata. Pikkade sisestuste juures tuleb arvestada, et puhast andmete tekstivälja trükkimist ilma rakendusele käskusid andmata arvestatakse kui rakenduse mittekasutamist.

• iga kahe tunni järel, kui rakendust pole kasutatud, tuleb arvutile suvalise käsu andmisel rakendusse uuesti sisse logida, sisestades nii kasutajanime kui parooli, ning täitmist vajav kuva uuesti avada.

 

laud
Tiiu Laud
informaatikateenistuse projektijuht