25. oktoobril saab 55-aastaseks kirurgiakliiniku abdominaalkirurgia osakonna arst-õppejõud dr Toomas Tikk.

Dr Toomas Tikk. Foto: Jaak Nilson.

Toomas on pärit Kesk-Eestist, kust ta pärast Türi Keskkooli lõpetamist Tartu Ülikooli arstiteaduskonda õppima tuli. Kursusekaaslased mäletavad teda nii sõbraliku ja meeldiva kaaslasena kõikides ühistes üritustes kui ka järjekindla ja tööka arsti ameti poole pürgijana.

Ülikooli lõpetamisele 1978. aastal järgnes kirurgia internatuur Tartu Kliinilises Haiglas. 1981. aastal alustas ta oma üldkirurgi karjääri üldkirurgia osakonnas, mis alates 1986. aastast on jätkunud kuni tänaseni abdominaalkirurgias. 1986. aastast on Toomas erineva koormusega töötanud ka arstiteaduskonna assistendina.

Toomas Tikk on väga hea kirurg, kes valdab enamust üldkirurgilistest operatsioonidest. Süvendatud huvi on tal songakirurgia ja viimasel ajal rasvtõve kirurgilise ravi vastu. Lisaks õppejõu ja kirurgi ametile on Toomas töötanud operatsioonibloki juhatajana ja alates 2000. aastast on ta juhatanud ambulatoorse kirurgia osakonda. Juhatajana on Toomas väga tasakaalukas ja rahulik, alati valmis kolleegidega läbi rääkima, otsides probleemidele parimat optimaalset lahendust.

Elu ei ole ainult töö. Toomasel on ka tore pere: hinnatud kardioloogist abikaasa Sirje ja tublid lapsed Tiina ja Tarmo. Tütar Tiina ja poeg Tarmo tegelevad mõlemad aktiivselt kergejõustikuga. Oma perele on Toomas ehitanud mugava kodu. Ta on väga hea peremees nii oma kodus kui ka oma osakonnas.

Töökaaslased abdominaalkirurgiast soovivad oma heale kolleegile palju õnne, jätkuvat energiat ja head tervist!

 

Kollegide nimel,

Dr Margot Peetsalu
kirurgiakliiniku vanemarstõppejõud üldkirurgia erialal