lk2 Klari NoormetsJuba põhikooli lõpust peale oli minus küpsenud soov saada lastearstiks.

 

Ülikooliaeg oli minu elu üks huvitavamaid. Nautisin õppeprotsessi, olin teinud õige valiku. Soovides saada enam kliinilist kogemust, veetsin arvestatava hulga oma öödest tolleagses üldintensiivravi osakonnas abiõena töötades. Sellele ajale olen äärmiselt tänulik, sain hindamatu kogemuse kiiretes olukordades töötamiseks, närvi, otsustamisjulguse ja veendumuse, et alati tuleb ebaselges situatsioonis kolleegidelt abi paluda.

 

Põhiõppe lõppedes suundusin professor Vallo Tillmanni kutsel doktorantuuri. Pakutud töö Wolframi sündroomiga hiirte endokriinhäirete uurimisest tundus mulle kui rutiinitalumatule inimesele põneva väljakutsena. Doktorantuur andis minu arengule palju juurde. Hindan kõrgelt prekliinilist teadust, saan aru loommudelite väärtusest ja ma ei ole siiani maha matnud soovi kunagi taas laboritööd teha ning seda kliinilise meditsiini huvides rakendada.

 

Pediaatria residentuuris süvenes mu huvi lasteneuroloogia vastu ning omandasin pediaatria kõrvalerialana lasteneuroloogi kutse. Oma tööd teen südamega ja olen oma valikuga 100% rahul. Olen veendunud, et meditsiin on meeskonnatöö ning head tulemused on saavutatavad ainult tänu koostööle patsiendi, arstide, õdede ja spetsialistide vahel. Loodan, et suudan olla oma kolleegidele ja patsientidele heaks tiimikaaslaseks.

 

Professor Vallo Tillmann, lastekliiniku juhataja: Mul on väga hea meel, et dr Klari Noormets asus tööle lastekliinikusse. Nimelt pole meie kliinikus palju arste, kellel oleks kogemus töötamaks haiguse loommudelitega. Loodan väga, et Klari leiab teda huvitava kliinilise probleemi, mille lahendamiseks saab ta kasutada oma prekliinilisi oskusi ja teadmisi. Lisaks sattus Klari tööletulek aega, mil vajasime väga uut lasteneuroloogi. Ta on näidanud ennast igati tubli ja teotahtelise arstina.