Foto: Ove Maidla.

Nüüd on siis see, mille jaoks sai mõtteid mõlgutama hakatud juba eelmine kevad ja mille tõttu sügise kätte jõudes aeg pideva askeldamise tähe all möödus, viimaks seljataga - selle õppeaasta esmakursslased on Rebasteks ristitud!

Jutt siis pikkade traditsioonidega ja laia üritusteringi hõlmavast arstiteaduskonna rebasteristimispidustustest, mis sellel aastal algasid oktoobri viimastel päevadel Rebastenädalaga ja päädusid meeldejääva Rebastepeoga 4. novembril klubis Tallinn.

Buršid teadsid täpselt, mida ühel verivärskel Rebasehakatisel siin uues, peadpööritavas ja ülipõnevas akadeemilises õhkkonnas tarvis läheb ning sellepärast oli Rebastenädal kenasti sisustatud.

Üritusele löödi energiliselt hoog sisse juba esmaspäeva varahommikul, kui Biomeedikumi juures võimeldi soojaks kõik Rebasele eluks vajalikud kehaosad. Oldi lausa nii tublid, et kohale tuldi nii vara, et paljud õppejõud, keda samas plaaniti soojade tervistustega vastu võtta, vist alles magasid kodus.

Hiljem jätkus juba kogu programm esmakordselt toimunud põneva loenguga, kus noored arstiüliõpilased said ise näha, kuulda ja mis peamine, ka kaasa arutada ning küsida sellistelt Eesti meditsiini suurmeestelt nagu Eesti Teaduste Akadeemia asepresident prof. emer. Ain-Elmar Kaasik ja TÜ Eesti Geenivaramu direktor prof Andres Metspalu. Oli nii tõsisemat juttu kui ka esinejatepoolseid lõbusaid meenutusi oma õpingupäevilt.

Lisaks oldi ühiskondlikult aktiivsed nii vere- kui geenidoonorluse vallas ning aidati Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi maja ümbert lehti riisuda. Rebaste oskused ja taiplikkus pandi proovile mitmetes erinevates ülesannetes ja ühe peasündmusena toimus pidulik ning sensatsiooniline filmigaala Puškarid 2008, kus iga kursuse õpperühm (neid on sellel aastal lausa 17!) valmistas lühifilmi, mida vaadati juba pidulikul gaalaõhtul üheskoos. Hiljem valis auväärt žürii välja parimad ning võitja pääses taasesitusele Rebastepeol.

Kõige lõpuks võib kirsikeseks tordi peal pidada kahtlemata ristimistoimingut Vanas Anatoomikumis, sellele järgnenud ühist rongkäiku ja õhtul toimunud Rebastepidu. Viimane on niivõrd populaarne ja menukas ettevõtmine kõigi oma komponentidega, et arstiteaduskonnal oleks tarvis oma peoruume, sest kõik Tartu klubid pannakse selle u 1000-pealise inimhulga poolt tõsiselt proovile.

Nagu ikka, ei puudunud sellelt õhtult Rebastefilm, buršide poolne show, kust võtsid osa ka armastatud õppejõud ning lõpukursuse ühine laul. Peo lõpus tantsis ja trallis ülilõbus peoseltskond juba hoogsalt Ska Faktori muusika taustal.

Korraldajad on südamest rõõmsad kogu tagantjärele kuuldud meeldiva ja hea tagasiside eest.

Näeme juba järgmistel üritustel!

 

Timo Rahnel.

Timo Rahnel
burš, 6. kursuse arstitudeng