Tartu Tervishoiu Kõrgkool viib enda õppurite seas läbi küsitlust, et selgitada välja parimad praktikajuhendajad. Sel aastal valiti parimateks juhendajateks gastroenteroloogia osakonnas õdede praktikat juhendanud Rimma Suvorova ning lastekliinikus füsioteraapia praktikat juhendanud Merlin Burov.


lk11 Rimma SuvorovaRimma Suvorova töötab õena Tartu Ülikooli Kliinikumi sisekliiniku gastroenteroloogia osakonnas ning juhendatavad on tema kohta öelnud järgmist.


Juhendaja juhendas alati väga suure heameelega ning selgitas ja õpetas põhjalikult erinevaid protseduure.
• Julgustas alati küsima küsimusi ja oli alati olemas, kui vajasin abi. Lisaks julgustas ka proovima uusi asju.
• Juhendaja oli väga mõistev ja soovis alati, et praktikandil läheks hästi ning saaks kõike ise oma käega läbi teha.

 

Rimma Suvorova: Olen väga meeldivalt üllatunud selle tunnustuse eest. Kuna olen alles aasta tagasi ise sama kõrgkooli lõpetanud, siis oskan hinnata hea praktikajuhendaja panust õppimisprotsessi. Oma kogemusi ja teadmisi jagades olen pidanud ennast praktikandiga võrdseks ja lähenen praktikandile individuaalselt. Minu osakonnas praktikantide juhendamine ei ole olnud mulle tuntavaks lisakoormuseks, vaid on olnud puhas rõõm ja koolis saadud teadmiste ja kogemuste kinnistamine. Õpetades teisi õpin ka ise.

 

lk11 Merlin BurovMerlin Burov töötab lastekliiniku laste ja noorukite arenduse ja taastusravi keskuses füsioterapeudina. Tervishoiu kõrgkooli õppurid hindasid temas, et:


Ta õpetab palju koolis õpitule juurde.
• Ta jälgib ja analüüsib minu tegevust.
• Ta on abivalmis.

 

Merlin Burov: Sellise tunnustuse üle olen loomulikult väga rõõmus. Olen alati püüdnud anda kõik oma teadmised ja kogemused üliõpilastele edasi, et nad tunneksid ennast kindlalt, kui peaksid alustama kunagi iseseisvalt tööd füsioterapeutidena. Üliõpilaste juhendamine on tore ning kindlasti ootan neid edaspidigi enda juurde!