"Üllatustuharseisu" osakaal peaks olema võimalikult väike, rasedat jälgiv ämmaemand peaks kahtluse korral suunama raseda ultraheliuuringule. Umbes 3-5% sündimata lastest on raseduse lõpus tuharseisus. Tuharseisus last võib ise sünnitada, kui laps ei ole liiga suur, kui kliinikul on vastav kogemus, kui sellega tegeletakse ning sünnitaja seda ise soovib", kommenteeris naistekliiniku vanemarst-õppejõud dr. Fred Kirss.
Tervispluss jaanuar 2014, Maret Einmann „Tänud, Möörfi!"

 

Geeniteadlane Riin Tamm oli samuti elevil. „Me muudkui räägime, kuidas maailmas sekveneeritakse genoome ehk kuidas inimese DNA-d järjestatakse, kõneles ta. „See siin on Eesti edulugu, kus me genoomi skveneerimise järel oleme leidnud midagi, mida kuskil pole avastatud, ning see „midagi" on ühe haruldase haiguse konkreetne põhjus. Teadus suudab meditsiini aidata."
Tartu Postimees, 9. jaanuar 2014, Aime Jõgi „Töö patsiendiga viis avastuseni.

 

Kahtlemata tuleb ette olukordi, kus EMOsse tuleks pöörduda viivitamatult. Šeffer nentis, et kukla äralöömine on ohtlik. "Kui kukkumisel on pea ära löödud ja on esinenud teadvuse kadu, tekib peavalu, korduv oksendamine, siis peaks kindlasti viivitamatult EMOsse tulema," sõnas traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku ambulatoorse osakonna vanemarst-õppejõud dr. Merike Šeffer.
Postimees, 15. jaanuar, Liis Velsker, „Libedaga kukkunut liigesesalv ei aita"

 

Tartu ülikooli kliinikumi naistearst ja õppejõud Kai Part ütleb, et emakakaelavähk on naistel esinemissageduselt rinnavähi järel teisel kohal: selle diagnoosi saab Eestis igal aastal ligikaudu 160 naist. Põhiline haigestunute rühm on 30-50aastased naised.
Põhjarannik, 8. jaanuar, Sirle Sommer-Kalda „Emakakaelavähk on lihtsalt välditav"