Terje Markus. Foto: Merili Väljaotsa.

Seoses endise ülemõe Heldi Vatmani pensionilejäämisega täidab alates maikuust radioloogiakliiniku ülemõe kohustusi Terje Markus.

Terje Markus iseendast:
Radioloogiatehniku spetsialiteedi omandasin tollases Tartu Meditsiinikoolis aastatel 2001-2005. Kuigi esialgu oli mõttes asuda õppima hoopis füsioteraapiat, langes liisk pärast radioloogiateenistuse külastamist, uue aparatuuri nägemist ning proua Heldi Vatmaniga kohtumist siiski radioloogiatehniku eriala kasuks.

Möödunud aasta lõpus tehti mulle mõneti üllatav ettepanek kandideerida radioloogiakliiniku ülemõe ametikohale ning kolleegide toetust tajudes otsustasin seda ka teha.

 

Ülemõena olen oma südameasjaks võtnud kolleegide positiivsuse ja töötahte kindlustamise. Kui varem arvasin, et esmatähtis on tegeleda patsiendi rahuloluga, siis tänaseks olen üha enam hakanud aduma, et just head kollegiaalsed suhted on aluseks sellele, et ka patsiendid rahul oleksid. Meie igapäevane töö on kahtlemata pingeline ja stressirohke, kuid usun, et suutes märgata oma kolleegis mitte ainult spetsialisti, vaid ka inimest, ning jääda igas olukorras positiivselt meelestatuks, tundub ka töö kergem. Rõõmuga tehtud töö kandub aga üle ka patsientidele.


Terje tuleb kenasti toime

Terjel on esimeste kuude jooksul õnnestunud näidata, et ta saab tööga sellisel vastutaval ametipostil ilusti hakkama: tema vanem- ja vastutavate õdede meeskond on hästi tööle hakanud. Tänu oma eelnevale töökogemusele radioloogiatehnikute õpetajana on ta olnud suureks abiks ka noorte kolleegide kliinikusse tööle toomisel. Loodan, et just sellise sirgeselgse ja konkreetse juhina suudab ta jätkata ka radioloogiakliinikus.

 

Dots Pilvi Ilves
radioloogiakliiniku direktor