eHL-is on lihtsalt ja mugavalt võimalik saada ülevaade patsiendi esmahaigestumiste, allergia(te), ravi, profülaktika, riski- ja ohutegurite ning vaegurluste kohta. Tegemist on endise paberkandjal tervisekaardi 2. ja 3. lehe andmetega, mida kuvatakse vahelehel „Meditsiinilised andmed“.

Vahelehele „Meditsiinilised andmed“ kogutakse eHL-is patsiendi haiguslugude raames sisestatud spetsiaalkanded.

Meditsiiniliste andmete esimeses plokis Esmashaigestumised, on võimalik vaadata patsiendil esmakordselt diagnoositud haigusi, lisaks rahvusvahelise haiguste ja tervisega seotud probleemide statistilise klassifikatsiooni kümnenda väljaande (RHK-10) järgi sisestatud diagnoosi.

Profülaktika plokis on näha patsiendi immuniseerimise kanded, Ravi plokk sisaldab andmeid pidevalt tarvitatavate ravimite kohta.

Endise tervisekaardi 3. lehe andmetest on võimalik eHL-is saada infot patsiendile tehtud kirurgilistest operatsioonidest, lisaks ka tervist kahjustavatest riskiteguritest, traumadest ning töö- ja ametikohal esinevatest ohuteguritest.

Oluline on siinkohal teada, et vahelehel „Meditsiinilised andmed“ kuvatakse infot vaid juhul, kui vajalik kanne on sisestatud eHL-is läbi spetsiaalsete kandetüüpide. Näiteks allergia kanne tuleb sisestada Päeviku dokumendis spetsiaalse „Allergia“ kandena.

Meditsiiniliste andmete Tehtud kirurgiliste operatsioonide nimekirja tuleb operatsiooni nimetus automaatselt eHL-is sisestatud operatsiooniprotokollilt.

Kokkuvõtteks, mida rohkem andmeid patsiendi kohta sisestada spetsiaalkannetena, seda mugavamalt ja kiiremini on need kanded kasutajatele kättesaadavad patsiendi meditsiinilistes andmetes.

 

Kristina Rivis
informaatikateenistuse projektijuht