Kliinikumi ja III kursuse kohtumisel hüppavad palli lahti tudeng Priit Veskimäe ning traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku resident Jaanus Suumann. Foto: Artur Gornischeff.Kolmandal märtsikuu laupäeval oli korvpallihuvilistel põhjust taas ketsidelt tolm pühkida ja vorm selga tõmmata – toimus järjekordne TÜ Arstiteaduskonna korvpalliturniir.

Võistlustulle asus seitse võistkonda: esimese kuni viienda kursuse esindused, proviisorid ja TÜ Kliinikum. Arvestades meedikute vähest treenitust ja tihedat ajakava, oli mängude pikkuseks 2×7 minutit.

Alagrupimängudest tagasid omale edasipääsu Kliinikum, Proviisorid, V kursus ja Rebased. Poolfinaalkohtumiste esimene mäng Proviisorite ja V kursuse vahel läks lisaajale ning selle emotsiooniderohke lahingu võitis 1 punktiga V kursus. Teine poolfinaal Kliinikumi ja Rebaste vahel nii kirglikuks ei kujunenud, vanemad kolleegid dikteerisid mängu käiku algusest lõpuni. Kolmanda koha tasavägises mängus suutis I kursus oma debüüdil tubli esikolmiku koha võtta.

Finaalmängus sai otsustavaks see, kellel pärast pikka päeva rohkem jõudu ja pikem varumeeste pink oli. V kursuse segavõistkond andis endast maksimumi, et Kliinikumilt revanšš võtta ja viimase turniirivõitude jada katkestada, kuid sitkus ja kogemus jäid peale – 2009. aasta korvpalliturniiri võitjaks on TÜ Kliinikum tagajärjega 28:19. Võitjavõistkonda kuulusid Teet Suits, residendid Jaak Kals, Mart Kull, Kaur Kirjanen, Martin Täll, Jaanus Suumann ja Aleks Kree ning arst-õppejõud Arno Ruusalepp ja Lauri Kõrgvee.

Lisaks pallilahingutele toimus palju põnevaid mänge ka pealtvaatajatele. Vürtsi ja silmailu lisasid turniirile kolmanda- neljanda kursuse neidude showtantsunumbrid ning professionaalsete võimlejate etteaste. Pärast väsitavat turniiri ootas huvilisi sotsiaalprogrammi raames soe saun Tampere majas ja meeleolukas õhtu klubis Tallinn.

Võistluse korraldaja, Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts tänab osalejaid ja pealtvaatajaid ning loodab kõiki näha juba Tartu Ülikooli Kevadpäevade raames toimuval Moodsal Meditsiinilisel Viievõistlusel (29.04) ja teaduskonna jalgpalliturniiril (02.05).

 

Anna-Helena Kase
3. kursuse meditsiinitudeng,
EAÜS Spordigrupi liige