Möödunud aasta mais liitus spordimeditsiini- ja taastusravi kliiniku õendushoolduse osakonnaga hingehoidja Evi Eedla.

Evi Eedla.

Evi Eedla iseendast:

Õpin Tartu Teoloogia Akadeemias (TTA) hingehoiu erialal. Minu jaoks tähendab kliinikumis hingehoidjaks olemine haiguse käes kannatavale inimesele ja tema lähedastele vaimse toe pakkumist. Kannatusi kohtab selles ametis sageli – surmahirmu, ahastust ja üksildust. Nende teemadega tuleb tegeleda ja aidata patsiendil saavutada hingeline ja emotsionaalne tasakaal. Lisaks psühholoogilisele ja sotsiaalsele mõõtmele tegeleb hingehoidja teoloogina ka religioosse mõõtmega.

Kindlasti on enda mitmekülgne täiendamine koolituste näol möödapääsmatult vajalik ka hingehoidja töös. Eelkõige arendamaks iseennast ning olemaks seeläbi parem teadmiste jagaja ja aitaja. Olen tänulik kliinikumis töötamise võimaluse eest ning loodan, et minu töö on viljakandev.

 

Evi sobib meie osakonda väga hästi

Evi sobib oma isikuomaduste tõttu väga hästi hingehoiuga tegelema. Ta on kohusetundlik, koostöövalmis, väga hooliv ja hea suhtleja ning samas ka hea koolitaja. Evi aitab patsiendil mõista oma tundeid ja nende põhjuseid, arutleda surma ja kannatuste teemadel ning on seetõttu abiks nii patsientidele, nende omastele kui osakonna töötajatele. Tema erialast pädevust on kindlasti suurendanud varasem töötamine Hingehoiukeskuses ja õpingud Tartu Teoloogia Akadeemias.

 

Kristina Oja
spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku õendushoolduse osakonna juhataja