lk2 Oleg KapinusKui sain teada, et Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis on võimalik omandada rakenduslikku kõrgharidust õe erialal, jäi see mõte mind kummitama. Lõpetasin kõrgkooli selle aasta veebruaris 50-aastasena. Sellega saavutasin ma ühe oma elueesmärkidest. Kooli ajal tekkis mul huvi psühhiaatria vastu. Olin kolmandal kursusel praktikal psühhiaatriakliiniku ambulatoorses osakonnas. Siin sain aru, mis mulle tõeliselt sobib. Minu jaoks on tähtsad suhtlemine kolleegide, arstide ja patsientidega, üksteise abistamine, kompromissi leidmine, aja planeerimine ning tööle keskendumine ja pühendumine. Oskan analüüsida oma muutusi käitumises ja mõtlemises. Olen motiveeritud tegema meeskonnatööd ning järgin ühiseid väärtusi ja norme. Tunnen, et ma oskan inimest suunata, toetada tegema elus õigeid valikuid ja nõustada tervislike eluviiside osas. Need oskused olen saavutanud tänu oma kolleegidele psühhiaatriakliiniku ambulatoorsest osakonnast. Nende abiga ma tunnen end vajalikuna. Püüan aktiivselt edasi areneda, loen palju huvitavat ja vajalikku kirjandust. Lisaks saan kaastöötajatelt tagasisidet, kuidas end veelgi täiendada.


Vabal ajal meeldib mulle tegeleda muusikaga, ma mängin klaverit ja kitarri. Tegelen igapäevaselt ka spordiga.


Töötan psühhiaatriakliiniku ambulatoorse osakonna äsja avatud päevaravis, kus saan rakendada koolis omandatud teadmisi ning senist elu- ja praktikakogemust.

 

Katri Šinkarev, psühhiaatrikliiniku ambulatoorse osakonna vanemõde: Eelmisel aastal tuli Oleg meie osakonda psühhiaatrilise õendusabi õppepraktikale. Ta jäi silma positiivse ellusuhtumise, heatahtliku ning abivalmis praktikandina. 2016. aasta suvel vajasime puhkuste asenduseks osakonda abiõde, nii Oleg jäi meie juurde tööle abiõena. Tänaseks on Oleg lõpetanud õe eriala ja töötab õena psühhiaatriakliiniku päevaravi osakonnas. Oleme saanud oma meeskonda tubli kolleegi.