Veebruari viimasel päeval on rahvusvaheline haruldase haiguse päev. Pööramaks tähelepanu haruldaste haigustega lastele ja nende väljakutsetele, organiseerib Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond sel puhul mitmeid annetuste kogumise aktsioone.

 

Reedel, 26. veebruaril kell 20.00 läheb Kanal 2-s eetrisse "Kuldvillaku" heategevuslik erisaade, kus haruldaste haigustega laste toetuseks astuvad võistlustulle hinnatud Eesti arstid. Saates esitatakse meditsiiniteemalisi küsimusi ning esikohale tulnud võistleja võidusumma annetatakse Lastefondile haruldaste haigustega laste abistamiseks. Tänavu osalevad saates Tartu ülikooli peremeditsiini õppejõud dr Marje Oona, kliinikumi traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku vanemarst-õppejõud dr Toomas Tein ning naistekliiniku vanemarst-õppejõud dr Fred Kirss.

 

Laupäeval, 28. veebruaril kell 12–16 viiakse aga Tartu Kaubamajas ja Tallinnas Ülemiste Keskuses läbi mündikaardi ladumised, mille raames on kõikidel võimalus anda oma väikene panus haruldaste haigustega laste toetamiseks. Mündikaardi näol on tegemist ligi 2-meetrise läbimõõduga Eesti kaardi kujutisega, millele headel inimestel palutakse annetusena asetada eurosente- või münte. Lisaks annetuste kogumisele pakutakse mõlemas kohas nii suurtele kui väikestele ka erinevaid vahvaid tegevusi. Lisainfo peagi www.lastefond.ee.

 

Sama päeva õhtul on Lastefondi vabatahtlikud Vanemuise teatris, et pakkuda "Ooperifantoomi" vaatama tulnud teatrikülalistele võimalust teha haruldaste haiguste päeva puhul Lastefondile annetus ning aidata seeläbi haruldaste haigustega lapsi.

 

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond