Reedel Hollandi tehasest teele asunud magnetresonantstomograaf saabus eile konteinerautoga kliinikumi uute hoonete kõrvale, kust see kraananoka otsas sujuvalt maha tõsteti ning seejärel läbi majaseina sisse lükati.

27.01.2009, Tartu Postimees. „Kliinikum avas tomograafi tulekuks maja seina“

 

Erakorralise meditsiini osakond tegeleb kõigi erakorraliste juhtumitega. Nii kiirabiga osakonda toodutega, saatekirjaga patsientidega kui ilma saatekirjata patsientide ehk isepöördujatega. Viimaste hulka käivad ka esmase traumaga patsiendid.

 

28.01.2009, Tartu Postimees. „Muutuv, kaootiline keskkond, kus aidatakse hädalisi ööpäev läbi“

Majandussurutise tõttu loobus TÜ Kliinikum tulevaste emade seas populaarsete ultrahelipiltide väljatrükkimisest.

30.01.2009, Meditsiiniuudised. „Kokkuhoid tõmbas kriipsu beebi esimesele pildile“

Tartu Ülikooli Kliinikum saab endale paralleelselt Uppsala Ülikooli haigla ja Lundi Ülikooli haiglaga Rootsis uue maailma juhtiva Elekta kiirendi. Uus kiirendi võimaldab lühemat raviaega ja maksimaalset täpsust – see tähendab ühtlasi ka maksimaalset doosi ja minimaalset toimet tervetele kudedele.

01.02.2009, Meditsiiniuudised. „Tartu saab peatselt uue kiirendi“

 

Siigur alustab uue olukorra selgitamist sellest, et märgib: I kvartali osas on kliinikumil haigekassaga leping olemas. Kvartali lõpus tuleks sõlmida leping kogu aastaks. Aga keegi ei tea veel, milline see kokkulepe tuleb. /…/ „Aga teeme nii, et võtame ühe tondi korraga!“ ütleb Urmas Siigur mõtlikult.

06.02.2009, Tartu Postimees. „Urmas Siigur: üks tont korraga!“

 

Vähiliidu uus, tehnika viimase sõna järgi sisustatud mammograafiabuss aitab rinnavähi avastamist maapiirkondades tõhusamaks muuta.

10.02.2009, SL Õhtuleht. „Uus mammograafiabuss viib sõeluuringu koju kätte“