Matti Maimets õpetab tudengeid ning juhib Tartu ülikooli kliinikumi nakkusosakonda, kogu kliinikumi infektsiooniteenistust ja arstide erialaliitu. Ühtlasi peab ta kohati lootusetuna tunduvat võitlust selle nimel, et inimesed sulaselgest rumalusest ja hoolimatusest kaaskodanikke ei nakataks ning hügieeni järgimine poleks mõne friigi eralõbu, vaid igapäevane käitumisrutiin. 11.06.2011, Sakala „Õiged valikud peavad inimestele olema ebaõigetest kasulikumad"

 

„Kurdetakse, et meedikutel on vähe empaatiat, aga kui sa pead nädalas tegema kolm 12-tunnist ja ühe 24-tunnise valve, siis see muudab ju üleväsinuks, ülekurnatuks, ületöötanuks," ütleb Kuido Nõmm Tartu ülikooli kliinikumist. Nõmm juhib erakorralise meditsiini osakonda, kuhu jõuavad patsiendid pärast traumasid, kukkumisi, põletusi, avariisid, infarkte. „Eesti meditsiini kiidetud efektiivsus tuleb inimeste arvelt," ütleb Nõmm. 06.07.2011, Eesti Päevaleht. „Arstid: me ei rända võõrsile suure raha pärast"

 

Vestleme Tartu ülikooli kliinikumi kardioloogi Priit TAMMJÄRVEGA, kes võtab üks kord kuus vastu Ida-Viru keskhaiglas. /.../Mida annab Teie siiatulek Ida-Viru keskhaigla patsientidele? „Võimaluse saada täiendavalt konsultatsiooni ja vajadusel pääseda kardioloogiakeskustesse uuringuteks ja südame-veresoonkonnahaiguste raviks." 14.07.2011, Põhjarannik „Kardioloog Priit Tammjärv: „Tuleb elada arukamalt""

 

Tartu Postimees kirjutas maikuus ühest Tartu Ülikooli Kliinikumi taastusraviosakonna patsiendist Merle Ritsonist, kes põeb süsteemset sidekoe haigust. Raskest tõvest hoolimata on Merle Ritson osav käsitöömeister, kuigi iga liigutus teeb talle valu. Neil päevil teatas ta, et on oma kodulinnas Viljandis avanud näituse. 25.07.2011, Tartu Postimees. „Valutavate liigestega naine avas näituse Viljandis"