9. aprillil kinnitas sotsiaalminister Hanno Pevkur kliinikumi taotluse saada Euroopa Regionaalarengu Fondist struktuuritoetust Maarjamõisa Meditsiinilinnaku II etapi väljaehitamiseks. 2008. aasta detsembris alguse saanud projekti eesmärgiks on 2013. aasta keskpaigaks valmis ehitada ja kasutusele võtta L. Puusepa 8 meditsiinilinnaku juurde rajatava aktiivravikompleksi kolm uut korpust ( J, K ja L).

 

Kliinikumi Leht

 

 

Kommentaarid:

 

Hiljuti täitus Eestil viis aastat Euroopa Liidus. Kui hinnata, mida on meile liikmeksolek andnud, siis meenub mulle esimesena Tartu Ülikooli Kliinikum. Uuenenud Kliinikum annab oma funktsionaalsuselt ja modernsuselt silmad ette paljudele välismaa kuulsatele haiglatelegi. Kliinikum on toonud uue taseme Eesti tervishoidu. Selle kõrge taseme oleme kindlasti saavutanud ennekõike tänu Kliinikumi professionaalsetele arstidele ning teistele töötajatele, kuid hooned ja ravivõimalused on täienenud just Euroopa struktuurfondi abil.

Vahendite taotlemine Euroopa fondidest on pikaajaline protsess. Mul on hea meel, et Kliinikumi juhtidel on jätkunud ideid ja tahtmist see protsess läbida, et need kogu Eesti tervishoiu jaoks olulised ideed ka teostuksid. Tean, et ootel on veel mitmeid plaane, kuidas Kliinikumi edasi arendada nii, et vastata kõigile ootustele ning vajadustele. Usun, et targalt ja visalt tegutsedes pole kaugel ajad, kus Maarjamõisas paikneb üks Euroopa tervishoiu tippkeskusi.

 

Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur
sotsiaalminister

 

 

II ehitusjärgu üheks oluliseks eesmärgiks on lõpule viia hematoloogia-onkoloogia kliiniku koondamine Maarjamõisa. Uus onkoloogiakeskus, mille tähtsaimaks osaks on kaasaegne infrastruktuur kiiritus- ja keemiaraviks, hakkab paiknema J-korpuses. Sama hoone viimasele (3.) korrusele tuleb tõenäoliselt ka kardiokirurgia osakond, mis saab nii praegusest soodsama asukoha operatsiooniploki suhtes. 7- korruselises K-korpuses hakkab tööle sisekliinik ning mõned kirurgilised osakonnad; samuti on plaanis Puusepa 8 haiglakompleksi üle tuua silma-ja kõrvakliinik. II ehitusjärgus rajatakse uus kompaktne infrastruktuur ka ühendlabori, patoloogiateenistuse ning verekeskuse jaoks.

Praegu oleme projekteerimise eelses faasis – ülalnimetatud üksuste paiknemise plaanid on veel skemaatilised ja muudatused võimalikud. Hetkel toimubki mõtete korrastamine ning projekteerimise lähteülesande täpsustamine. Projekteerimine algab käesoleva aasta sügisel. Ehitustööde algus on planeeritud 2011. a suveks; uued hooned peavad valmima 1. juuliks 2013.

 

Toomas Kivastik.
Toomas Kivastik
projektijuht